commitment  |  understanding  |  trust

Got Questions? Call Osnat Now:  (617) 833-1055

Building a Partnership - Helping you Fulfill Your Dreams

מידע כללי

רילוקיישן לבוסטון

המעבר לארה"ב יכול להיות מרגש ומבלבל באותה נשימה. מרגע שהתקבלה ההחלטה, החיים נכנסים לסחרחרה של משימות, רגשות והמון סימני שאלה. מציאת בית חדש היא אחת המשימות החשובות והמכריעות העומדות בפניכם. משרד התיווך של אסנת לוי ישמח לתמוך, לענות וללוות אתכם לאורך כל התהליך. לנוחיותכם, מורה נבוכים קצר לעוברים לבוסטון:

יוקר המחייה הפערים ביוקר המחייה בין ישראל לבוסטון עשויים להפתיע מאד לשני הכיוונים. מדד המחירים לצרכן, לדוגמא, נמוך בכמעט 6% מתל אביב. שכר הדירה, לעומת זאת, גבוה בכ-% 12. אל מול ממוצע יוקר המחייה בארה"ב, בוסטון נחשבת יקרה בכ- 30%-50%, כאשר מגורים הם האתגר הכלכלי הגדול ביותר. עם זאת כדאי לזכור כי המחירים הגבוהים מגיעים ביחד עם שפע הזדמנויות מקצועיות, חינוך מצויין ואיכות חיים שקשה למצוא במקומות אחרים. מיסים - ישנו 6.25% מס קנייה של מדינת מסצו'סטס, אך הוא אינו חל על מזון ובגדים. מדי שנה, תתבקשו לשלם מס על רכבכם בשיעור של 2.5% מערכו.

מגורים חיפוש דירה או בית יכולים לקחת זמן, והבחירה היכן לגור תלויה בפרמטרים רבים כגון -  אופי המגורים (עירוני /פרברי), קירבה למקום העבודה, מסגרות חינוכיות לילדים, חיי קהילה ותחבורה ציבורית.

בוסטון וסביבתה אפשר לחלק את בוסטון רבתי לשלושה מעגלים עיקריים: הטבעת הרחבה – למי שמעדיף אווירה כפרית ירוקה ורגועה, הרחק משאון העיר, ישובי ה- North Shore, South Shore וה- Metro West יספקו את החוויה המבוקשת. הפרברים הקרובים -  הערים הצמודות ברוקליין, ניוטון, סומרוויל וקיימברידג' יכולות להציע קצת משני העולמות. גישה נוחה לבוסטון וחיים עירוניים עשירים משלהן, אך עדיין הרחק מהכאוס של המגורים בכרך הצפוף. העיר הגדולה – למי שרוצה להיות ממש במרכז העניינים, כדאי שיכין את הארנק. לחיות בתוך בוסטון יכול להיות יקר מאד, אבל טווח המחירים משתנה בין השכונות השונות.

חיפוש דירה כדאי לקחת בחשבון ששוק הנדל"ן בבוסטון מבוסס על שנת הלימודים, ספטמבר עד ספטמבר. דירות להשכרה לטווח קצר הן מצרך נדיר ויקר. הדילים הטובים ביותר יהיו ב"Off Season" בין החודשים נובמבר-מאי, אך ההיצע אינו גבוה.

חיפוש דירה באמצעות מתווך הינה האפשרות המקובלת. שמועות ואתרי אינטרנט יכולים לעזור, אבל הביקוש הגבוה לדירות בשכונות מסויימות הופכים את החיפוש העצמאי, לעיתים, למתסכל ועקר. עקב רבבות הסטודנטים המגיעים מדי שנה תכנון מראש הוא הכרחי, במיוחד במעבר בתחילת ספטמבר. למחפשים לקנות דירה מונחים כגון Brownstones, colonials, ranch and Victorian המתארים סגנונות בנייה שונים, יהפכו מוכרים . למחפשים לשכור, יש לקחת בחשבון שרוב בעלי הבתים מבקשים לפני הכניסה לנכס שכר דירה של חודש ראשון, חודש אחרון ופיקדון (בדרך כלל בשיעור שכר דירה חודשי). במידה ונעזרתם במתווך, תצטרכו לשלם עמלה בשווי שכר דירה חודשי. בהתחשב בחודשי החורף הקרים, חשוב לברר האם חימום ומים חמים כלולים בשכר הדירה. בנוסף, באם אתם מתכננים להחזיק רכב, חנייה באזורים עירוניים רבים היא אתגר, ושכירת מקום חנייה תוסיף, בדרך כלל, כמה מאות דולרים להוצאה החודשית.

קנייה מול השכרה- לצורך השכרת נכס, כדאי לתכנן כסף זמין בשווי ארבעה חודשי שכירות בעת חתימת חוזה (להבנת סדרי גודל – שכר דירה חודשי לדירת שני חדרי שינה באזורים כמו קיימברידג', ברוקליין וניוטון הוא 2000-3000$). לצורך קניית נכס, אם רק הגעתם לארה"ב ועדין אין לכם היסטוריית אשראי, תצטרכו סכום התחלתי של לפחות 50% מערך הדירה והוכחה על מקום עבודה. במידה וכבר חייתם בארה"ב, קנייה תהיה קלה וזולה יותר – מספיק יהיה 20% הון התחלתי והריבית תהיה נוחה יותר. ניתוחים מראים כי כל זמן שהריבית השנתית היא מתחת ל- 5%, קניית דירה משתלמת יותר מהשכרה לאורך זמן (זאת בהנחה שאתם מתכננים להישאר בדירה לפחות 3 שנים). בעת קניית נכס, הריבית והמיסים העירוניים מוכרים לצרכי מס, בעוד שבעבור הוצאות שכר דירה אין שום הטבות מס.

שילוח והובלה- לפני המעבר תצטרכו להחליט האם אתם שולחים את רכושכם עם מכולה, שולחים ארגזים בדואר או פשוט נוסעים עם כמה מזוודות וקונים את מירב הציוד בארה"ב. כדאי לערוך סקר מקיף מראש לגבי כל אחת מן האפשרויות להשוואת עלויות, זמני משלוח ומשקלים מותרים. מחירי הובלה ישתנו בהתאם למעבר – בהובלה מקומית, ייגבה המחיר לפי שעה ובהובלה בין מדינות, לפי משקל. באזורים מסויימים צריך לדאוג לאישור חניה למובילים, בבנייני דירות רבים יש לדאוג לשריין את המעלית מראש ולתאם עם מנהל הבניין. אם מתוכנן מעבר עם בעלי חיים, בררו מראש מהם סידורי הטיסה הנדרשים והאם צריך לערוך חיסונים מיוחדים לפני המעבר.

חינוך פעוטות – בעת הרשמה לגן (Day Care) יש להביא מכתב מרופא מקומי שבדק את הילד (מומלץ לקבוע מפגש היכרות עם רופא ילדים בעת ההגעה). בשכונות עם ריכוז ישראלים גבוה (ברוקליין וניוטון לדוגמא) תוכלו למצוא אפילו מסגרות דוברות עברית. כדאי להכין לגננת "מילון מונחים" על מנת להקל על התקשורת בינה ובין הילד בשבועות הראשונים. גילאי גן חובה ובי"ס (Kindergarten) – הגן נמצא בשטח והינו חלק מבית הספר. יש ערים בהן יש בחירה בין חצי יום ליום מלא- גן חובה ציבורי הוא בחינם, אבל מתכונת של יום שלם עשויה להיות כרוכה בתשלום נוסף ויש להירשם מראש כי המקומות מתמלאים מהר. בעת ההרשמה יש להמציא פנקס חיסונים, הוכחת תושבות ותעודת לידה (או דרכון). תלמידי בית ספר – בתי הספר פועלים במתכונת של 5 ימים בשבוע, 6 שעות בממוצע ליום (משמונה עד שתיים-שלוש). גם בבתי הספר יש אפשרות ליום ארוך בתשלום נוסף. כל בתי הספר מציעים סיורים ופגישה עם המחנכת לפני תחילת הלימודים. כדאי לנסות לברר האם יש במסגרת החינוכית ילדים ישראלים נוספים שיוכלו לעזור ולחנוך בתחילת הדרך.

קהילה הקהילה היהודית והישראלית בבוסטון וסביבתה מגובשת ופעילה ביותר. קשה לקבל מספר אמיתי של כמות הישראלים באזור, אך ההערכה היא שמדובר במספר אלפים.

משרד החוץ ומשרד הקליטה מפעילים שלוחה הממוקמת בתוך הקונסוליה ונקראת "הבית הישראלי", שדואגת לטיפוח הקשר בין חברי הקהילה, ארגון פעילויות שונות ועריכת טקסים וחגים.

(לפרטים נוספים, כנסו לאתר האינטרנט: http://embassies.gov.il/boston-he/Israelihouse/Pages/Israelihouse.aspx) קיימים פורומים שונים בפייסבוק (ישראלים בבוסטון) ובוואלה (פורום פעוטות ותינוקות), המתעדכנים על בסיס יומי ונותנים מענה לשאלות / מכירה ומסירה של חפצים / עדכון על אירועים. עבור הדור הצעיר, ישנן מסגרות חינוכיות בעברית לשעות אחר הצהריים (כגון בתי הספר הישראלים בלקסינגטון וברוקליין, מרכז עברי בניוטון,הצופים ועוד), ועבור המבוגרים שביננו ישנן מסגרות של ריקודי עם, חבורת זמר, קבוצות קריאה, קבוצות נשים וקבוצות נוספות על פי נושאי עניין שונים.

תחבורה לבוסטון רשת נרחבת של רכבות תחתיות (שנקראות ה-T), אוטובוסים ורכבות נוסעים (Commuter Rails). לחברה המפעילה אותן, MBTA, יש מבחר כרטיסים חודשיים שיחסכו לכם זמן וכסף. התחבורה הציבורית נהדרת כאשר אתם רוצים להיכנס לעיר בבוקר ולחזור בערב. אם נדרש מכם המסלול ההפוך, כדאי לשקול אחזקת רכב. קחו בחשבון שבמדינת מסצו'סטס יש להוציא רשיון נהיגה מקומי הכרוך במעבר מבחן תאורייה ומבחן נהיגה מעשי. ההגעה במטוס או רכבת פשוטים ביותר. שדה התעופה Logan (הנמצא במרחק 15 דקות נסיעה ממרכז העיר) משרת את רוב חברות התעופה הגדולות. לחברת הרכבות Amtrak יש שלוש תחנות עצירה בבוסטון, ורכבות בין בוסטון לניו יורק יוצאות מדי שעתיים (הנסיעה אורכת כארבע שעות).